Alaska ve Antarktika Gemi Turları

Alaska ve Antarktika Gemi Turları

>
Alaska ve Antarktika Gemi Turları

Alaska ve Antarktika Gemi Turları

21 Aralık 2023
image

Cruise tatili denildiğinde akla ilk olarak Akdeniz’in masmavi sularında, muhteşem lezzetler eşliğinde bir tatil düşünülse de kimi kişiler farklı kıtaları, hiç görmediği deniz canlılarını, tamamen farklı hava koşullarını da deneyimlemek isterler. Bu noktada akla ilk gelen ve cruise turları arasında diğerlerinden tamamen farklılaşan Alaska ve Antarktika Gemi Turları olmaktadır. Amerika’nın kuzey kutbunda yer alan Alaska ve güney kutbunda yer alan Antarktika akla gelebilecek en soğuk ve aynı zamanda en ihtişamlı turlar arasında yer alırlar.

Siz de dünyada çok az insanın tanık olduğu bu muhteşem coğrafyaları görmek isterseniz cruise geminizi ve rotanızı seçerek unutamayacağınız bir tatil deneyimine bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Alaska Cruise Turları

Amerika’nın en büyük eyaleti olan Alaska, aynı zamanda en az nüfusa sahip olan eyaletidir. Alaska’nın 3’te 1’i kuzey kutbunda yer almaktadır. Amerika’nın farklı ve bambaşka bir yüzünü görmek isteyenlerin tercih ettiği cruise rotaları arasında yer alan Alaska, kartallar ve turun en büyük hayvanları olan kambur balinaları sularında barındıran eşsiz bir coğrafyadır.

Alaska Cruise Turları, Amerika’nın batı kıyısında yer alan Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kanada’da Vancouver Limanı ya da direkt Alaska’da Seaward Limanı’ndan hareketle başlar. Kimi turlar uçak dahil paket programlı iken, kimi turlar sadece gemi yolculuğunu içermektedir. Bu nedenle Alaska cruise turu seçimini yaparken bütün firmaları ve tur programlarını en doğru şekilde kıyaslamak gerekir.
 

Alaska Cruise Turu Rotası

Alaska Cruise Turları, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğini içeren tam pansiyon şekilde hizmet vermektedir. Alaska cruise rotasında, 122 km’lik Hubbard buzulunu görebileceğiniz Hubbard Glacier, yerli Na-dene halkının yaşadığı ve Alaska’nın başkenti olan Juneau, yine yerlilerin yaşadığı Icy Strait Point ve Ketchikan şehirleri Alaska’da görebileceğiniz yerlerdir. Amerika’dan hareketli turlarda ise turun başladığı büyük şehir limanlarını da görme imkanına sahip olursunuz. Tur boyunca hem karaya ayak basarak Alaska’nın yerli kültürlerini tanıyabileceğiniz gibi, hem de deniz üzerinde seyrettiğiniz gün boyunca cruise gemisinin muhteşem imkanlarından faydalanma şansı yakalarsınız.

Antarktika Cruise Turları

Güney Kutbu’ndan kalkan cruise gemileri ile yapılan Antarktika Gemi Turları, Kasım ayında başlar ve Mart sonuna kadar devam eder. Hava şartlarının genel seyri için bir şey söylemek zor olsa da, aylık dönemlere göre hayvan çeşitliliği farklılaşır. Bebek penguenleri görmek için Ocak ayını, balinaların kuzeye göç seyrini izlemek için ise Şubat – Mart aylarını tercih edebilirsiniz.

Antarktika tur rotaları 9-10 günlük turlarla başlayıp, 1 aya kadar uzayabilmektedir. Diğer cruise rotalarına göre daha pahalı olan Antarktika rotasında genellikle 10 ila 12 günlük turlar tercih edilir. Cruise seyahatlerinin klasik konsepti olan ana öğünler dahil, içecek ve ara öğünler extra ücret uygulaması Antarktika cruise turunda da geçerlidir.
 

Antarktika Gemi Turu Rotası

Antarktika gemi turuna katılmak için öncelikle Güney Amerika’nın en ucundaki şehir olan Arjantin’in Ushuaia şehrine ortalama 20 saatlik bir uçuşla ulaşmanız gerekir. Ushuaia Limanı’nda bekleyen cruise gemisine binilmesinin ardından, Beagle Kanalı’na doğru yol alınıyor. Beagle Kanalı’ndan çıktıktan sonra 2 okyanusu birleştiren Drake Geçidi’nde balina sürüleri ve albatros martıları eşliğindeki en heyecanlı yolculuklardan biri başlar. Sonraki günlerde Antarktika Yarımadası’nın kıyılarında süzülen gemiden karaya çıkarak penguenlerle tanışma, fokları izleme gibi büyüleyici deneyimler gezginleri bekler. Antarktika gemi turunda önemli noktalardan biri de soğuğa dayanıklı kıyafetler tercih etmektir. Bu noktada cruise firmaları hava şartlarına uygun kıyafet kiralama konusunda destek oluyorlar.

Alaska ve Antarktika gemi turları için buradan bilgi alabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın